Genç Sesler Mûsiki Etkinliği" "Hat ve Kaligrafi Yarışması"

06.12.2019 193

İlgi:  a) Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği

b) Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği

c) Milî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği

Genel Müdürlüğümüzce,  Anadolu imam hatip liseleri ve imam hatip ortaokullarında öğrenim gören öğrencilerimizi sanata olan ilgi ve yeteneklerini ortaya çıkarmak, onları sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlere teşvik etmek, bireysel gelişimlerine katkıda bulunmak, mûsiki ve hat kültürümüzün tanıtılması, benimsetilmesi  ve yaşatılmasını sağlamak amacıyla "Genç Sesler Mûsiki Etkinliği" ve "Hat ve Kaligrafi" yarışmalarının düzenlenmesi planlanmıştır.

Yarışma süreçlerinde okullarımıza rehberlik etmesi amacıyla hazırlanan  Ek 1'de; "Genç Sesler Mûsiki Etkinliği Uygulama Kılavuzu ve Ek 2'de; "Hat ve Kaligrafi Yarışması Uygulama Kılavuzu yer almaktadır.